Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Πρόταση Λοβέρδου για την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων

Νέο αίτημα από Λοβέρδο για την αποκατάστασή τους


Η τύχη των σχολικών φυλάκων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργού Παιδείας αλλά του υπουργού Εσωτερικών, αφού ανήκουν στο προσωπικό των δήμων. Επειδή, όμως, πρόκειται για εργαζόμενους στα σχολεία ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ήδη πρόταση -όχι δημόσια- για την επαναπρόσληψη όλων των σχολικών φυλάκων που δεν μετακινήθηκαν σε άλλη θέση του Δημοσίου μετά το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους.

 Πιθανολογείται, βασίμως, από κυβερνητικές πηγές ότι ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος δεν πρόκειται να έχει αντίρρηση, κάθε άλλο. Επομένως, η τελική απόφαση θα ανήκει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη , ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει δείξει τέτοιες διαθέσεις.

Τη «στήνουν» έξω από σχολεία και πλησιάζουν μαθητές, μετά την απόλυση των σχολικών φυλάκων


Αναστάτωση προκάλεσε στη σχολική κοινότητα η παρουσία πέντε ατόμων με αυτοκίνητο που «τη στήνει» έξω από δημοτικά σχολεία. Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο προσεγγίζουν μαθητές, που - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - δεν πείθονται από ... την ευγενική πρόθεση των ανδρών να τους μεταφέρουν κάπου και απομακρύνονται!

Ωστόσο κρούσμα που σημειώθηκε έξω από σχολείο στην Ιεράπετρα κινητοποίησε δασκάλα, που με τη σειρά της ενημέρωσε τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου, Μανόλη Μπαρμπεράκη, που με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία του νομού.

Σύμφωνα με όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ», ο κ.Μπαρμπεράκης, το περιστατικό παρενόχλησης σημειώθηκε αφού σχόλασαν οι μαθητές από το Ολοήμερο Τμήμα του σχολείου. Δύο μαθήτριες της Γ΄ τάξης και ένας μαθητής της Α΄ τάξης καθώς κατευθύνονταν προς το σπίτι τους συνάντησαν ένα αυτοκίνητο με πέντε άτομα, τα οποία τους ρώτησαν αν ήθελαν να τους πάνε κάπου. Οι μαθητές τρόμαξαν και άρχισαν να τρέχουν προς το σπίτι τους. Την επόμενη μέρα, το ίδιο αυτοκίνητο βρισκόταν πάλι στην ίδια θέση και τα παιδιά αναγκάστηκαν να σταματήσουν στο σπίτι συμμαθητή τους μέχρι το όχημα να απομακρυνθεί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου εφιστά την προσοχή σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τις προθέσεις των πέντε, ακόμη και για ενδεχόμενη κακοποίηση ή απαγωγή των μικρών παιδιών.

Σημειώνεται ότι για το θέμα κινητοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ερεύνησε εξονυχιστικά το θέμα, χωρίς ωστόσο να προκύψουν κάποια στοιχεία. Πηγές της αστυνομίας εμφανίζονται καθησυχαστικές, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί πανικός στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου