Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Παρέμβαση Βενιζέλου στην κυβέρνηση για να επανεξεταστούν οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο - Επικράτησε η πρόταση Λοβέρδου για διαθεσιμότητα

Θα επανατοποθετηθούν 883 διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ, ΤΕΙ


Μετά τη κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ανδρέα Λοβέρδου για την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, έγινε συνάντηση των δύο υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου για να λυθεί το θέμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέρασε η πρόταση Λοβέρδου, που σημαίνει ότι θα επανατοποθετηθούν περισσότεροι από 883 διοικητικοί υπάλληλοι και 230 θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμενε αρχικά να υλοποιηθεί η συμφωνία κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βάση την οποία θα γίνονταν προκηρύξεις μόνο για 500 θέσεις.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος ζητούσε την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων -στα ιδρύματα που εργάζονταν- και επιπλέον 102 σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ που είχαν κενές θέσεις.

Παρέμβαση Βενιζέλου και ΠΑΣΟΚ τις επόμενες μέρες

Παρέμβαση στην κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των απολύσεων και τις διαθεσιμότητας, με αφορμή την κόντρα των Μητσοτάκη – Λοβέρδου, αλλά και των αντιδράσεων των καθαριστριών εχθές έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη που είχε με συνεργάτες σήμερα το  μεσημέρι εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στους χειρισμούς του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στους συνομιλητές του πως θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία από πλευράς της κυβέρνησης ώστε να επανεξεταστεί το θέμα των απολύσεων συνολικά. Μάλιστα προτίθεται να το θέσει στον πρωθυπουργό στην επόμενη συνάντησή τους.

Στόχος του κ. Βενιζέλου είναι να τεθεί το ζήτημα στην Τρόικα από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ώστε να ξεκινήσει μια νέα διαπραγμάτευση  στην κατεύθυνση της «χαλάρωσης» και την εκλογίκευσης του σχεδίου των απολύσεων. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως υπάρχουν περιθώρια επαναπροσέγγισης του θέματος, ακόμα και στη βάση της μείωσης του αριθμού των απαιτούμενων απολύσεων. Όπως διαπιστώνουν στο ΠΑΣΟΚ οι απολύσεις συσσωρεύουν κοινωνική δυσαρέσκεια, δίχως, ταυτόχρονα, να προκύπτουν δημοσιονομικά οφέλη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου