Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Αξιολόγηση και απολύσεις στην ατζέντα της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Μητσοτάκη στο Μαξίμου


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Βενιζέλος και Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο τραπέζι της συζήτησης ήταν η αξιολόγηση και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στη συνάντηση οι τρεις πολιτικοί δεν φαίνεται να κατέληξαν σε κάτι συγκεκριμένο για την αξιολόγηση. Πάντως, αυτό που απασχολεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι το αρνητικό 15%, για το οποίο φορείς του Δημοσίου αντιδρούν.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την επόμενη βδομάδα σχέδιο για το μόνιμο σύστημα αξιολόγησης από το 2015. Με αυτό τον τρόπο, όπως διαρρέει η κυβέρνηση, θα σταματήσουν τα σενάρια περί απολύσεων αφού το 2015 δεν προβλέπονται απολύσεις.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε όμως και στο θέμα της εύρεσης δεξαμενών απολύσεων από τις οποίες υπολείπονται περίπου 6.500 θέσεις. Η κυβέρνηση μελετά να απομακρυνθούν από το Δημόσιο αυτοί για τους οποίους υπάρχουν προσωρινές διαταγές και παραμένουν στο Δημόσιο, αυτοί με πλαστά πιστοποιητικά και άλλα παρόμοια περιστατικά καθώς, όπως φαίνεται, δε θέλουν να «πειράξουν» για την ώρα τουλάχιστον κλάδους ανά υπουργείο.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου