Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Πρώτο κουδούνι με χιλιάδες κενά - Λοβέρδος : «Με παράλληλες αναθέσεις θα καλυφθούν τα 3.000 κενά»

Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να προσληφθούν 22.500 αναπληρωτές, αλλά θα προσληφθούν 19.500


Χρήματα για 3.000 εκπαιδευτικούς λείπουν από την κυβέρνηση και οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών εκφράζουν φόβους πως για μια ακόμη φορά το νέο σχολικό έτος θα αρχίσει με χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», φέτος το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να προσληφθούν 22.500 αναπληρωτές, αλλά θα προσληφθούν 19.500.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, τα κενά θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις, δηλαδή ζητώντας από τους καθηγητές και τους δασκάλους να διδάξουν εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη τα κενά εκπαιδευτικών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000 εξαιτίας των χιλιάδων αποχωρήσεων εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Λοβέρδος: Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία από τον Ιούλιο

«Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία από τον Ιούλιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα βιβλία», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus στη Θεσσαλονίκη.

Για το θέμα των αναπληρώσεων των κενών σε δασκάλους και καθηγητές, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σημείωσε: «Ζητήσαμε 22.500 αναπληρωτές και εξασφαλίσαμε 19.500. Τα 3.000 κενά που απομένουν θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις».

Ο κ. Λοβέρδος ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και απάντησε ότι «εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Τέλος σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ, σημείωσε: «Υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, αλλά και ζητήματα έκτασης του φόρου. Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να επανεξεταστεί στο πλαίσιο της υπερφορολόγησης και ήδη ο νέος υπουργός Οικονομικών ασχολείται με αυτό το θέμα. Στον προϋπολογισμό του 2015 ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει είτε να μειωθεί, είτε να εξαλειφθεί».

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου