Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Συγκέντρωση ένστολων στην πλατεία Κολοκοτρώνη - Τσίπρας: Αντιδημοκρατικές οι διατάξεις για τους ενστόλους

«Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος»


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ένστολοι ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, που περιλαμβάνει επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά τους Ταμεία.

Αυτή την ώρα, οι ένστολοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, εν ενεργεία και απόστρατοι.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση που έχουν εκδώσει «το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ουδεμία πρόθεση συμμόρφωσης με την απόφαση του Σ.τ.Ε. έχει επιδείξει μέχρι σήμερα» και κάνουν λόγο για επώδυνες διατάξεις που οδηγούν τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία στη διάλυση με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία και των τριών Σωμάτων.


«Ως εκ τούτου ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των καταστροφικών διατάξεων του άρθρου 221. Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε και να διασώσουμε τους κόπους μιας ζωής και την αξιοπρέπειά μας», επισημαίνουν στην ανακοίνωση.

Τετ α τετ Τσίπρα με ενστόλους 

«Το άρθρο 221 πρέπει να αποσυρθεί, δεν είναι απλώς αντιασφαλιστικό, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και για μια ακόμη φορά περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις. Το άρθρο αυτό ακυρώνει συσσωρευμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και περιορίζει την ελευθερία επιλογής των ασφαλισμένων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες ενστόλων, σήμερα στη Βουλή.

«Αυτό που προωθεί η κυβέρνηση δεν λέγεται εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης. Λέγεται εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης. Και, επιπλέον, είναι μια νέα, μετά το PSI, νομοθετημένη υφαρπαγή των όποιων αποθεματικών απέμειναν στα υγιή ταμεία. Με την εξαΰλωση των συντάξεων και των εφάπαξ στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επιβάλλει αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, που γονάτισαν με το βενιζέλειο PSI και που η ίδια αποτελειώνει με τη μνημονιακή πολιτική της» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι «ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ενστόλων» τονίζοντας ότι «την ίδια στιγμή που εκθειάζει και κολακεύει τους ενστόλους, που τους φέρεται απαξιωτικά, δίνοντάς τους προεκλογικό επίδομα από το δήθεν πλεόνασμα, ενώ τους έχει ήδη κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή σχεδιάζει και ενορχηστρώνει την καταλήστευση των ασφαλιστικών τους ταμείων».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση «με την πολιτική της αυτή επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών, κάνοντας ένα ακόμα ρουσφέτι προς το ιδιωτικό κεφάλαιο. Πριμοδοτεί την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος».

Στη συνάντηση με τις ομοσπονδίες ενστόλων ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς και Σταύρος Κοντονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου