Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Άφαντες παραμένουν 65 δημοτικές επιχειρήσεις

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι προθεσμίες


Παρά το τελεσίγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχουν απογραφεί συνολικά 65 δημοτικές επιχειρήσεις των ΟΤΑ από το σύνολο των 133 νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των δήμων. Η προθεσμία για την απογραφή λήγει στο τέλος Αυγούστου, οπότε και αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις για όποιες επιχειρήσεις παραμένουν «φαντάσματα».

Σύμφωνα με το «Έθνος», για όσες επιχειρήσεις δεν απογραφούν προβλέπεται διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης καθώς και των αποζημιώσεων των μελών των διοικητικών συμβουλίων. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διακόψει ακόμα και την κοινοτική χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις που δεν θα απογραφούν, αφού τα κοινοτικά κονδύλια που δίδονται μέσω ΕΣΠΑ κατά μία έννοια αποτελούν κρατική ενίσχυση των συγκεκριμένων νομικών προσώπων.


Η διακοπή της χρηματοδότησης εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε λουκέτο τις δημοτικές επιχειρήσεις που θα επιμείνουν να μην καταγράφουν τα οικονομικά τους στοιχεία, το προσωπικό και το μισθολογικό κόστος, καθώς δεν θα μπορούν να καταβάλουν μισθούς και να υλοποιούν προγράμματα.


Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου