Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Ευνοϊκή ρύθμιση του ΥΠΕΣ για τη συνταξιοδότηση των διαθέσιμων σχολικών φυλάκων

Τη νομοθετική ρύθμιση υποστήριξε χθες στην ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος


Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το το θέμα της συνταξιοδότησης σχολικών φυλάκων που είναι σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Τη νομοθετική ρύθμιση υποστήριξε χθες στην ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Σύμφωνα με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης, θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και 5 χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού τους χρόνου.

Οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα καταβληθούν από τους Ο.Τ.Α. οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.

Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αυτοί οι σχολικοί φύλακες (που είναι άνω των 50 ετών) αντί να οδηγηθούν στην ανεργία, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου