Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΥΠΕΣ: Καμία αλλαγή στους Οργανισμούς των OTA

 Μέχρι το Σεπτέμβριο


Καμία τροποποίηση δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο εξάμηνο της Δημοτικής περιόδου στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 10 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007) δεν επιτρέπεται η τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού κατά το τελευταίο εξάμηνο της Δημοτικής περιόδου (ήτοι από 1-3-2014 έως 31-8-2014), με εξαίρεση την περίπτωση ανάθεσης ή μεταβίβασης νέων αρμοδιοτήτων και σε συμμόρφωση με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 241 του Καλλικράτη (ν.3852/2010) δεν επιτρέπεται η τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Περιφερειών κατά το τελευταίο εξάμηνο της θητείας των αιρετών οργάνων της περιφέρειας (ήτοι από 1-3-2014 έως 31-8-2014).

Από τη γραμματική διατύπωση των προαναφερόμενων διατάξεων προκύπτει ότι η κατάρτιση νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ΟΤΑ που δεν διαθέτουν ΟΕΥ δεν εμπίπτει στην ανωτέρω απαγόρευση. Εξάλλου και για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν θα ήταν σκόπιμο να καθυστερεί η οργάνωση μιας υπηρεσίας εξυπαρχής (δηλ. όχι μέσω τροποποίησης ΟΕΥ) και κατά συνέπεια, οι, κατά το νόμο, αποφάσεις έγκρισης αυτών  αποστέλλονται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου