Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Καταργείται η γνώμη των προέδρων της Βουλής για την ηγεσία της δικαιοσύνης

Επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς ο Αθανασίου


Στην επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος σε ότι αφορά στην ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης προχωρά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Πρόκειται για μια ενέργεια που είχε προαναγγείλει ο υπουργός ο οποίος από εδώ και στο εξής είναι εκείνος που θα προτείνει τους υποψήφιους και το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίζει. 

Πρόκειται για διαδικασία προαγωγών στις θέσεις του προέδρου, αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του γενικού επιτρόπου της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή του γενικού επιτρόπου της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.


Πλέον δεν θα ζητείται η γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των υποψηφίων, όπως είχε ορισθεί με το άρθρο 1 του ν. 3841/2010, «δοθέντος ότι όχι μόνο, σύμφωνα με το 2/2010 πρακτικό της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σε Ολομέλεια και σε Συμβούλιο, η τελευταία αυτή ρύθμιση παρουσιάζει προβλήματα συνταγματικότητας, αλλά και διότι η διαδικασία αυτή δεν έχει λειτουργήσει στην πράξη». 


Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου