Σάββατο 26 Απριλίου 2014

«Φρένο» στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων βάζει η Κομισιόν

Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας στο Δημόσιο


«Φρένο» στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενόψει και τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Κομισιόν, «στόχος τώρα δεν είναι η μείωση του προσωπικού, αλλά η βελτίωση της ποιότητας στο Δημόσιο». Η ίδια πηγή αναφέρει πως τo ζήτημα εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο, έχει πλέον ποιοτικό χαρακτήρα και όχι ποσοτικό, ανέφερε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι κύκλοι της Κομισιόν ξεκαθαρίζουν ότι πλέον οι Βρυξέλλες δεν ζητούν πλέον περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα.


Η κατεύθυνση για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών από πλευράς της δημόσιας διοίκησης, με την οποία τη χωρίζει το τείχος της αξιολόγησης.

Οι πληροφορίες και οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια μέρα μετά τη συνέντευξη του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο FAZ.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο Mega, ανέφερε ότι έχουν γίνει 7.500 απολύσεις, ενώ το κεφάλαιο της διαθεσιμότητας έχει κλείσει με την επίτευξη του στόχου να τεθούν στο καθεστώς 25.000 άτομα.

Ενώ αποσύνδεσε την κινητικότητα από τυχόν απολύσεις στο μέλλον. Διευκρίνισε πάντως ότι «απολύσεις μπορούν να γίνουν ακόμα με δυο τρόπους, μέσω του συνεχούς ελέγχου των πιστοποιητικών και μέσω της συρρίκνωσης τομέων του κράτους».

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου