Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Κεδίκογλου: Πειθαρχικό για όσους καθηγητές δεν πάνε στα σχολεία

Βολές κατά ΟΛΜΕ για τις Στάσεις Εργασίας


Aυστηρή προειδοποίηση προς τους καθηγητές απηύθυνε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι όσοι εκπαιδευτικοί επιλέξουν να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματα αναπλήρωσης των χαμένων- λόγω καταλήψεων- ωρών διδασκαλίας, θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο.

Ο υφυπουργός, μιλώντας στο Star, προειδοποίησε ότι όσοι καθηγητές δεν συμμορφωθούν με τις εντολές θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο:
«Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση».

Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα του Νοεμβρίου, οι ημέρες των καταλήψεων αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας στις 23, 24 και 25 Απριλίου ως απάντηση στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καλυφθούν οι χαμένες- λόγω καταλήψεων- ώρες διδασκαλίας με μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα.
Σχολιάζοντας την στάση της ΟΛΜΕ ο κ. Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της, Θέμη Κοτσιφάκη.

«Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή : www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου