Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις ποιοτικού χαρακτήρα»

Σε ημερίδα μίλησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου


Στη μετάβαση από τους ποσοτικούς στόχους σε μεταρρυθμίσεις ποιοτικού χαρακτήρα, αναφέρθηκε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τη μεταβίβαση τεχνογνωσίας, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

«Οι κεντρικές επιλογές της Στρατηγικής για την Ποιοτική Μεταρρύθμιση αποτελούν εθνικές επιλογές και δεσμευόμαστε, ως ηγεσία του υπουργείου, να τις υλοποιήσουμε όχι γιατί αποτελούν μνημονιακά προαπαιτούμενα, αλλά γιατί αυτές τις αλλαγές απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.


Επίσης, ανέφερε ότι ολοκληρώνεται η σύνταξη των Προεδρικών Διαταγμάτων με τους νέους οργανισμούς των υπουργείων, με μειώσεις δομών που αγγίζουν το 40%, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η απογραφή και αξιολόγηση των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, σημειώνοντας: «Όπου διαπιστώνουμε αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων ή ολοκλήρωση της αποστολής τους, κάνουμε αναδιαρθρώσεις ή καταργήσεις».

Η υφυπουργός επισήμανε ότι σχεδιάζεται ο «εξορθολογισμός» του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, «με στόχο την καλύτερη και πιο ορθολογική αξιοποίηση- χωρίς μείωση- της συνολικής ετήσιας μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου, η οποία μεταξύ 2009 και 2013 έχει μειωθεί κατά 8,75 δισ. ευρώ».

Ακόμη, σημείωσε ότι το υπουργείο προχωρά σε ένα νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, που θα εγγυάται την αντικειμενικότητα αλλά και την αξιοκρατία, ενώ πρόσθεσε: «Δεν χρειαζόμαστε μόνο στατικά και τυπικά προσόντα για να αξιολογήσουμε αν κάποιος μπορεί να διοικήσει, ενεργοποιούμε τις γραπτές εξετάσεις και τις δομημένες συνεντεύξεις».

Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στη «Διαύγεια» την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη, διεθνών διαστάσεων, κατάκτηση της Ελλάδος στην Ανοικτή Διακυβέρνηση» και γνωστοποίησε ότι «σε λίγους μήνες θα εφαρμοστεί η νέα "Διαύγεια" που θα είναι πιο φιλική στο χρήστη, θα περιέχει μηχανή αναζήτησης και θα είναι προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία».

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου