Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πλαστά πιστοποιητικά

Απολύονται άλλοι 35 εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ 



Στην απόλυση άλλων 35 εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ προχωρά η εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες, καθώς διαπιστώθηκε ότι προσλήφθηκαν με πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά τα οποία αφορούν ως επί το πλείστον σε απολυτήρια λυκείου.

Συνολικά 135 εργαζόμενοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οδηγοί, έχουν απολυθεί πρόσφατα, ενώ αναμένονται κι άλλες απολύσεις δεδομένου ότι έχουν ελεγχθεί τα πιστοποιητικά 3.000 εργαζομένων, σε σύνολο περίπου 5.000.
Οι νέες αυτές απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη 77 απολύσεις που έχουν γίνει από την 1η Απριλίου, αλλά και τις 12 παραιτήσεις που είχαν προηγηθεί για τον ίδιο λόγο.


Ανάμεσα σε εκείνους που απολύθηκαν από την εταιρεία βρίσκεται συνδικαλιστής του ΚΚΕ, εργαζόμενος που ήταν επί σειρά ετών αποσπασμένος σε βουλευτή της ΝΔ και μία πρώην αντιδήμαρχος.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εντοπίστηκαν, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργούνται ύστερα από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να έχουν προσκομίσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών. Σύμφωνα με την ΟΣΥ δεν αποκλείεται ο εντοπισμός και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.


1 σχόλιο:

  1. Δε γεννάται θέμα, ούτε καν μείζονος σημασίας. Εδώ διαπράττονται και κατά συρροήν μάλιστα χειρότερες εγκληματικές 'λαδιές' και στο φινάλε; Βγαίνουν 'λάδι' αυτοί που τις αναλαμβάνουν εντελώς ατάραχα και ανενόχλητα, είτε κινούν υποψίες γύρω τους, είτε όχι, πράγμα που έχει να κάνει άμεσα με το οικονομικό γίγνεσθαι: φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και ασφαλώς 'σούπερ' οικονομική διαφθορά... Οπωσδήποτε
    λοιπόν το πρώτο(πλαστά - παράνομα - παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών) δεν είναι τίποτε μπροστά στο δεύτερο_.

    ΑπάντησηΔιαγραφή