Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σε διαθεσιμότητα τον Μάρτιο τρεις χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι

Εφαρμογή του μέτρου και στην προεκλογική περίοδο επιδιώκει η κυβέρνηση

Ακόμα τρεις χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος».

Η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014, απαντώντας σε ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.


Αναφερόμενο σε στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποκαλύπτει πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου έχει υπολογιστεί ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος κινητικότητας εκ των οποίων:

- 1.500 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης

-1.500 δημοτικοί υπάλληλοι που θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα έως και 8 μήνες και αναμένεται να τοποθετηθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου

Η κοινοποίηση των στοιχείων αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και συνδικαλιστές καθώς η πρόβλεψη για μετακίνηση 1.500 υπαλλήλων σε άλλους φορείς του Δημοσίου- όπως αναφέρουν στην εφημερίδα στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ- δεν αποτελεί εγγύηση για τη μεταφορά του προσωπικού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα σχέδια της κυβέρνησης υποκρύπτουν απολύσεις προσωπικού από τους δήμους και μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής της διαθεσιμότητας και κατά την προεκλογική περίοδο. Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η εκλογική νομοθεσία απαγορεύει τη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης υπαλλήλων δύο μήνες πριν από τις εκλογές και μέχρι την τοποθέτηση των νέων διοικήσεων στους δήμους και τις περιφέρειες.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου