Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Γεωργιάδης: Γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούσαν λεφτά για να εξετάσουν ανασφάλιστους

Σημειώνεται ότι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα ξανανοίξουν σε ένα μήνα ως κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούσαν λεφτά για να εξετάσουν ανασφάλιστους ενώ επιπλέον χρήματα από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ζητούσαν και τα απογεύματα στα ιδιωτικά τους ιατρεία, κατήγγειλε στο Mega ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Όσοι γιατροί του Οργανισμού κάνουν αίτηση με στόχο να μπλοκάρουν το σύστημα για συνδικαλιστικούς λόγους, αλλά στις 30 ημέρες δεν παρουσιαστούν να αναλάβουν υπηρεσία, δεν θα έχουν καμία δυνατότητα σύμβασης με τον Οργανισμό ξεκαθάρισε επίσης. 

Σημειώνεται ότι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα ξανανοίξουν σε ένα μήνα ως κέντρα υγείας αστικού τύπου. 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμη ότι μελετάται να γίνει καλύτερη η συνεργασία με όσους γιατρούς αποχωρήσουν από τον Οργανισμό με πιο πολλά ραντεβού.  Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στο νέο σύστημα θα έχουν πρόσβαση και οι ανασφάλιστοι πολίτες. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αυξάνεται κατά 10% (από το 80 στο 90%) το ποσοστό στο πλαφόν συνταγογράφησης των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιαδης εμφανίσθηκε βέβαιος οτι σε ένα μήνα θα αρχίσουν να λειτουργούν τα πολυιατρεία υπό τα νέα δεδομένα.

Πηγή : www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου