Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Προκηρύξεις για θέσεις καθηγητών

Μέσω της κινητικότητας

Δύο προκηρύξεις για θέσεις εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα βγουν άμεσα, ανακοίνωσε χθες, σε αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Συγκεκριμένα, θα προκηρυχθούν 180 θέσεις για καθηγητές που έχουν και δεύτερο πτυχίο ώστε να απορροφηθούν σε αντίστοιχες θέσεις σχολικών μονάδων ή άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου και 200 θέσεις για νοσηλευτικά ιδρύματα του υπουργείου Υγείας (κυρίως νοσηλευτές και καθηγητές μαιευτικής).


Διαβεβαιώσεις

Μετά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα -η περίοδος της οποίας λήγει στις 22 Μαρτίου- και θα επανατοποθετηθούν σε άλλες δομές του κράτους, φτάνουν τους 1.640.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν προκηρυχθεί θέσεις για 1.260 διαθέσιμους καθηγητές με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν Ινστιτούτα και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη, παραμένουν ακόμη περίπου 200 εκπαιδευτικοί που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ακόμη δεν υπάρχει μέριμνα γι΄ αυτούς.
Πρόσθεσε πως η ομοσπονδία εμμένει στην απόφασή της για κινητοποιήσεις και ζητάει από το υπουργείο Παιδείας να μην υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού στις 22 Μαρτίου που λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας και να επιστρέψουν οι τομείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν.

Η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήριο την ημέρα συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 6 Μαρτίου.

Πηγή : www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου