Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μεταθέσεις, αρχηγείο και ... μεταγωγών φυλακών οι υπαναχωρήσεις Δένδια

Τι θα γίνει με τους ειδικούς φρουρούς

Πριν προχωρήσουμε στην παράθεση των πληροφοριών αναφορικά με τις εκτιμήσεις περί των προθέσεων Δένδια, ώστε να εξασφαλίσει την ψήφιση του σ.ν. με τακτικού χαρακτήρα ανταποδοτικές υπαναχωρήσεις και παραχωρήσεις και προς τον ένστολο συνδικαλισμό και προς τους πολιτικούς του εταίρους, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το ... σύμπαν είναι ρευστό. Ρευστό σε ότι αφορά στην πολιτική ταυτότητα της χώρας, στην πολιτική ταυτότητα του υπουργείου και στην φυσιογνωμική μορφή του αρχηγείου.

Εθνικές εκλογές δεν αναμένονται πριν από τον Μάιο, οπότε η ταυτότητα του πρωθυπουργού δύσκολα αλλάζει, όμως είναι πολύ πιθανός ο ανασχηματισμός, οπότε υπάρχει θέμα και με την ταυτότητα του υπουργού δημόσιας τάξης. Το σίγουρο είναι πως αν γίνει ανασχηματισμός, θ' αλλάξει το βιογραφικό του πολιτικού προϊστάμενου των σωμάτων ασφαλείας και ο Δένδιας θα καταχωριστεί μετά πολλών επαίνων, στον ιστορικό χωροχρόνο. Το ζήτημα των κρίσεων επίσης είναι ρευστό και ίσως ξεκαθαρίσει σήμερα, αναφορικά με το πότε (10 Μαρτίου ή Ιούνιος) και με ποιο πρόσωπο στη θέση του αρχηγού (Παπαγιαννόπουλος ή νέος).

Μετά ταύτα, περνάμε στα πιο χειροπιαστά. Ο Δένδιας, παρόλες τις σφοδρές αντιδράσεις από όλο το εύρος και το φάσμα κυρίως του αστυνομικού περιβάλλοντος εκπροσώπησης ή αντιπροσώπευσης, φαίνεται ότι έχει βάλει σκοπό ζωής την αναδιάρθρωση, διεγείροντας εύλογα ερωτήματα. Γιατί επιμένει σε κάτι, το οποίο απορρίπτουν όλοι όσοι τους αφορά και πιθανόν, δεν θα είναι ο ίδιος στην ίδια θέση όταν θα ξεκινήσει ο ... εφαρμοστικός των επιδιώξεων του.

Σε κάθε περίπτωση, για ν' αμβλύνει ή για να τιθασεύσει τις αντιδράσεις, έχει στη φαρέτρα κάποια ανταλλάγματα. Παρότι δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά, θεωρείται βέβαιο ότι θ' αποσαφηνίσει το καθεστώς των μεταθέσεων αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν αυτό θα γίνει με τροποποίηση άρθρου μέσα στο νόμο, ή με κάποιο Π.Δ.

Το δεύτερο, ότι θ' αλλάξει τη μορφή του αρχηγείου κι από επιτελικό γραφείο θα το επαναφέρει στο σημερινό σχήμα.

Το τρίτο, πως θα επιχειρήσει να επιβάλλει στον Αθανασίου τη δημιουργία μιας υπηρεσίας μεταγωγών των φυλακών. Έτσι, θ' αποκρούσει τμήμα από τις βάσιμες επικρίσεις ότι δημιουργεί μια αστυνομία των πάρεργων και φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει στην αντιπαροχή μιας υπηρεσίας μεταγωγών των φυλακών, που θ' αναλάβει τη μεταφορά των κρατούμενων από τις φυλακές στις δικαστικές αίθουσες και τούμπαλιν, την φύλαξη των δικαστηρίων και τις μεταγωγές σε κλινικές και νοσοκομεία. Σ' αυτή την περίπτωση, υπολογίσιμος αριθμός από τους 500 ειδικούς φρουρούς που θα προσληφθούν, θα περάσουν στην διαχειριστική δικαιοδοσία του υπουργείου δικαιοσύνης ως εξωτερικοί φρουροί.

Αυτονόητο είναι ότι η πτέρυγα των τρομοκρατών στο Δομοκό θα φρουρείται από αστυνομικούς, ενώ ειδικού χαρακτήρα κι επικινδυνότητας μεταφορά κρατούμενων, θα εξακολουθήσει να γίνεται με την συνδρομή της αστυνομίας και της ΕΚΑΜ.

Πηγή : www.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου