Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Σε ποιες περιπτώσεις παρατείνεται η διαθεσιμότητα

Νέα τροπολογία από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Και πέραν των 8 μηνών παρατείνεται η παραμονή στο καθεστώς της διαθεσιμότητας όπως προκύπτει από σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται η οκτάμηνη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών λήγει στις 22 Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί οι προσωρινοί πίνακες μόνο για τους εκπαιδευτικούς με δεύτερο πτυχίο.


Στην περίπτωση που ο φορέας υποδοχής έχει εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες και ο υπάλληλος περιλαμβάνεται σε αυτούς, τότε δίνεται η δυνατότητα παράτασης της παραμονής σε καθεστώς διαθεσιμότητας πέραν του 8μηνου . Στην περίπτωση αυτή η διαθεσιμότητα επεκτείνεται μέχρι την οριστική έκδοση των πινάκων.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο άρθρο 41 με τίτλο «διαθεσιμότητα έως την έκδοση των πινάκων»:

Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 101 του Ν. 3528/2007, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 3 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ο υπάλληλος δεν απολύεται στην περίπτωση που εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.»

Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 105 του Ν. 3528/2007, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 4 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ο υπάλληλος δεν απολύεται στην περίπτωση που εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.»

Επίσης, μετά το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης 2 της υποπαραγράφου Ζ2 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 5 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Η καταβολή των αποδοχών συνεχίζεται και μετά το πέρας του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος των οκτώ (8) μηνών, εφόσον εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς».

Πηγή : www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου