Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Θα μείνουν σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνόμοι

Απάντηση Γρηγοράκου σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα απολυθεί κανένας δημοτικός αστυνόμος και κανένας σχολικός φύλακας και αυτό εκφράστηκε ως πρόβλεψη αλλά με πολύ σοβαρό τόνο από τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Γρηγοράκο από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτση.

Επί λέξη ο κ. Γρηγοράκος είπε Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε, κύριε Βούτση, να μην φύγει κανείς. Οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα φύγουν, θα είναι πάρα πολύ λίγοι και είναι αυτοί που είχαν καταθέσει πλαστά, μη νόμιμα χαρτιά. Δεν νομίζω ότι θα φύγει κανείς από τους δημοτικούς αστυνομικούς. 


Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε –και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε- και με τους σχολικούς φύλακες. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε δουλειά γι’ αυτούς τους ανθρώπους, να τους εντάξουμε πάλι στο δημόσιο σύστημα, αλλά πρέπει όλοι μας να παραδεχθούμε ότι πρέπει να ελεγχθούν τα χαρτιά όλων μας, και ημών των ιδίων που κάποτε τα είχαμε καταθέσει για να μπούμε στο δημόσιο τομέα. 

Ξέρω ότι υπάρχει μία μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των ανθρώπων – χθες κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης το νομοσχέδιο- οι οποίοι μιλάνε για τα νόμιμα χαρτιά, αλλά μιλάνε και για τα πλαστά χαρτιά. Η νομιμότητα της πρόσληψης όπως έχει πει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, των ανθρώπων οι οποίοι προσλήφθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα του κ. Παυλόπουλου, πιθανόν να αντίκειται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό θα πρέπει να το δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου