Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Αξιολόγηση με point system στο προσωπικό του υπουργείου Οικονομικών

Με απόφαση Στουρνάρα

Αξιολόγηση στο προσωπικό του υπουργείου Οικονομικών με point system θα διενεργεί εφεξής η ηγεσία του υπουργείου, ξεκινώντας από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα τέθηκαν ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι για κάθε ημερολογιακό τρίμηνο της θητείας των προϊσταμένων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης και Τμήματος της Γενικής Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής.


Τα κριτήρια αξιολόγησης της επίτευξης των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων των προϊσταμένων καθορίζονται σε ποσοτικά κριτήρια αξιολόγησης με βάση τους τεθέντες στόχους και σε γενικά ποιοτικά κριτήρια αξιολόγησης.

Στα ποσοτικά κριτήρια της αξιολόγησης της επίτευξης των στόχων περιλαμβάνονται, το πλήθος των διεκπεραιωμένων υποθέσεων επί των εισερχομένων, η αποτελεσματικότητα των δοθεισών οδηγιών, η οποία υπολογίζεται ως ποσοστό των επακόλουθων ερωτημάτων, το πλήθος των διενεργηθέντων ελέγχων σε σχέση με τους προγραμματισθέντες, ο χρόνος συγκέντρωσης και δημοσίευσης δημοσιονομικών στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε μηνιαία βάση, ο χρόνος εντοπισμού αποκλίσεων των πραγματοποιήσεων σε σχέση με τον προϋπολογισμό και εισήγηση σχετικών παρεμβάσεων, αλλά και ο χρόνος και η ακρίβεια παροχής δημοσιονομικών στοιχείων στην πολιτική ηγεσία . 

Στα γενικά κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνονται η ενεργή συμμετοχή σε ομαδική εργασία, η τήρηση της εργασιακής δεοντολογίας, οι γνώσεις σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, οικονομικών, λογιστικής,νομικής και πληροφοριακών συστημάτων, η διαρκής ενημέρωση, διοικητική ικανότητα, η βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων ανθρώπινων και φυσικών πόρων και η έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωση του έργου. 

Η κλίμακα αξιολόγησης της επίτευξης των ποσοτικών στόχων κυμαίνεται, από έναν (1) μέχρι πέντε (5) βαθμούς ως ακολούθως: 

-Από 87,6% μέχρι 100% =5 
-Από 75,1% μέχρι 87,5% =4 
-Από 62,6% μέχρι 75,0% =3 
-Από 50,0% μέχρι 62,5% =2 
-Από 49,9% και κάτω =1 

Η κλίμακα αξιολόγησης της επίτευξης των ποιοτικών στόχων κυμαίνεται από πέντε (5) μέχρι έναν (1) βαθμό, ως εξής: Με τον βαθμό πέντε (5) αξιολογούνται οι άριστοι, με βαθμό τέσσερα (4) αξιολογούνται οι πολύ καλοί υπάλληλοι, με βαθμό τρία (3) οι καλοί οι οποίοι υπό κάποιες προϋποθέσεις ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εργασιών, με βαθμό δύο (2) οι υπάλληλοι με σοβαρές ελλείψεις και με έναν βαθμό (1) οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. 

Σε περίπτωση που από πρόθεση καταχωρούνται αναληθή ή ανακριβή δεδομένα στα ανωτέρω προβλεπόμενα έντυπα αξιολόγησης επίτευξης στόχων ή σε περίπτωση αναιτιολόγητης άρνησης καταχώρησης των στοιχείων σε αυτές, οι εμπλεκόμενοι απαλλάσσονται των θέσεων ευθύνης και διώκονται πειθαρχικά.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου