Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ψυχολογική στήριξη στους αστυνομικούς από τον ειδικό συνεργάτη της Αστυνομίας

Χθες ο ειδικός συνεργάτης της Αστυνομίας συναντήθηκε με τους διοικητές τμημάτων και υπηρεσιών στο νομό Ηρακλείου στους οποίους έδωσε πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές


Η αυτοκτονία ενός νεαρού αστυνομικού πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη «χτύπησε καμπανάκι» στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα να διαταχθεί η επίσκεψη σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας των ψυχολόγων του Σώματος.

Χθες ο ειδικός συνεργάτης της Αστυνομίας συναντήθηκε με τους διοικητές τμημάτων και υπηρεσιών στο νομό Ηρακλείου στους οποίους έδωσε πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν εάν διακρίνουν τάσεις αυτοκτονίας στο προσωπικό τους και γενικότερα στο επαγγελματικό και όχι μόνο περιβάλλον τους.

Η σύσκεψη έγινε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου και το «παρών» έδωσαν όλοι οι επικεφαλής των υπηρεσιών, οι οποίοι μετά την αρχική εισήγηση του ψυχολόγου, του υπέβαλαν ερωτήσεις αναφορικά με το θέμα αλλά και γενικότερα τους προβληματισμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος μίλησε για τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην αυτοχειρία, το πώς μπορεί να διακρίνει κάποιον που έχει την τάση να θέσει τέρμα στηζωή του κοκ. Για παράδειγμα, αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη ότι εάν παρατηρείται απότομη αλλαγή στην ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου, εάν το ίδιο άτομο ήταν χαμογελαστό και πλέον έχει κλειστεί στον εαυτό του ή έχει απομακρυνθεί από τους γύρω του, αυτό αποτελεί ένα πρώτο σημάδι και είναι μια κατάσταση την οποία θα πρέπει να εξετάσει ένας ειδικός.

Οι επικεφαλής, όπως ειπώθηκε, θα πρέπει με όμορφο και διακριτικό τρόπο να προσεγγίσουν το άτομο αυτό, να συζητήσουν μαζί του, να βρουν τρόπο να του προτείνουν να επισκεφθεί έναν ειδικό και φυσικά να ενημερωθεί ο ψυχολόγος της αστυνομίας στην Κρήτη, ο οποίος και έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του ώστε να υπάρχει επικοινωνία όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Η σύσκεψη διήρκεσε περισσότερο από 45 λεπτά και όπως τόνισαν αστυνομικοί που ήταν παρόντες, ήταν μια κουβέντα ιδιαιτέρως χρήσιμη αλλά και ενδιαφέρουσα. Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ δεν φαίνεται να απέδωσε όλες τις αυτοχειρίες στην οικονομική κρίση. Ο ίδιος αναμένεται να επισκεφθεί όλες τις διευθύνσεις της αστυνομίας στο νησί, προκειμένου ναμιλήσει στο αστυνομικό προσωπικό.

Αναδημοσίευση από: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου