Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αύξηση 10% στο πλαφόν συνταγογράφησης

Θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου

Αύξηση 10% στο πλαφόν συνταγογράφησης των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, των οποίων ήδη έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις από 200 σε 400, δίνεται από σήμερα, στο πλαίσιο των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων σε φάρμακα.

Όπως σημειώνει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η αύξηση στο όριο συνταγογράφησης θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου, όσο διάστημα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους οι Μονάδες. Από την εφαρμογή του μέτρου που αφορά στο πλαφόν της συνταγογράφησης, εξαιρούνται οι γιατροί των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, τόσο για νοσηλευόμενους όσο και για εξωτερικούς ασθενείς. Πάντως όπως αναφέρει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, ( Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), από ένα σύνολο 43.143 γιατρών μόνο οι 950 από αυτούς είχαν στις 14 Φεβρουαρίου, ξεπεράσει το πλαφόν στη συνταγογράφηση, ποσοστό που αντιστοιχεί μόλις στο 2% του συνόλου.


«Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ παρακολουθούν την εξέλιξη του μέτρου της συνταγογράφησης και θα λάβουν το επόμενο διάστημα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα τόσο για την επάρκεια της φαρμακευτικής δαπάνης όσο και για τον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης», καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου