Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Χρύσωμα χαπιού με οριακές αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο

 
Μέσω της αξιολόγησης


Η προεκλογική περίοδος ευνοεί τα καλά νέα ακόμη και όταν πρόκειται για το πολύπαθο Δημόσιο που βρίσκεται στο στόχαστρο της Τρόικας με τις γνωστές συνέπειες για την ταλαιπωρία των εργαζόμενων. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να διαφημίσει ότι έρχονται μικρές αυξήσεις μισθών για όσους βαθμολογηθούν με άριστα με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης που θα ισχύσει και στηρίζεται στην ποσόστωση. 


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης εξασφάλισε ανοχή από τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας για την καθιέρωση ενός άτυπου μπόνους παραγωγικότητας, που θα δίνεται σε όσους εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις (με βάση την αξιολόγηση), προκειμένου να δίνονται κίνητρα για ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Το γεγονός προανήγγειλε πριν δύο εβδομάδες κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας ότι το μπόνους σε όσους μετά από αξιολόγηση θα κριθεί ότι είναι «άξιοι και αποδοτικοί» στην υπηρεσία τους θα εξασφαλιστεί με περικοπές σε έξτρα αμοιβές σε ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως τονίζουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, θα είναι η πρώτη φορά που θα αυξηθούν μισθοί μετά από τριάμιση χρόνια επαναλαμβανόμενων περικοπών και αυτό θα έχει μεγάλη ψυχολογική επίδραση, σηματοδοτώντας το κλείσιμο του κύκλου της λιτότητας και το πέρασμα σε μια νέα κατάσταση σταθερότητας και ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου