Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Έτοιμα και τα Π.Δ. της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ

Πότε θα τα παρουσιάσει ο Δένδιας και πως επηρεάζουν τις κρίσεις


Ολοκληρώθηκε προχθές η σύνταξη και η ... τελική "κατασκευή" των Π.Δ. που θα ανακαθορίσουν εκ βάθρων τη σημερινή μορφή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, τα Π.Δ. που σχετίζονται με τη δομή - διάρθρωση των υπηρεσιών και προβλέπουν τις "συμπτύξεις" των τμημάτων, το βαθμολόγιο κ.ά. σχετικά, πέρασαν και από το στάδιο της αξιολόγησης τους από αρμόδια επιτροπή του υπουργείου δημόσιας τάξης και

αναμένουν πλέον στη σειρά, να πάρει αριθμό ΦΕΚ η αναδιάρθρωση ώστε να δρομολογηθεί η δική τους ροή προς τη ... ντε γιούρε "τυποποίηση".

Χθες η ΠΟΑΣΥ, φαίνεται να εγείρε θέμα ενημέρωσης αλλά και συμμετοχής στην επιτροπή μελέτης και αξιολόγησης, πλην όμως, επίσης κατά πως φαίνεται, βρίσκεται πλέον προ τετελεσμένων γεγονότων, που για μια ακόμα φορά τη θέτουν εκτός νυμφώνος. Το ζήτημα είναι εάν ο Δένδιας, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει, θα τα παουσιάσει στην επιτροπή της βουλής, ή κατά τη συνήθη τακτική του, θα ... σφυρίξει αδιάφορα τώρα που με μακιαβελικό τρόπο, ο σκοπός του επετεύχθη.   

Άλλωστε, το έργο αυτό το εκτελούν οι "ανώνυμοι" και "φαντάσματα" σύμβουλοι και συνεργάτες του Δένδια που σχεδίασαν το αύριο των αστυνομικών δίχως αυτούς και το πιθανότερο, δίχως να είναι εγγυημένο το αύριο. 

Κι εκεί ακριβώς ποντάρει ο ... αρχηγός. Στο γεγονός, ότι σιωπηλά μεν αλλά εμφανώς, όλοι οι άλλοι αντιστράτηγοι και ντε φάκτο επίδοξοι διάδοχοι του, διαφωνούν με την αναδιάρθρωση και όλα προβλέπονται μέσα από αυτήν. Αυτό ακριβώς είναι και το κρυφό ατού του Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται ως ο μόνος που πιστεύει στα θετικά της ψιμυθίωσης και συνεπώς ως ο μόνος που μπορεί και διατηρεί ακέραια τη βούληση της εφαρμογής. Αυτό το γεγονός είναι και ο κρυφός διαπραγματευτικός άσσος του Δένδια προς τον Σαμαρά, καθώς ο μεν πρώτος επιθυμεί διακαώς την παραμονή του σημερινού αρχηγού, ενώ ο δεύτερος έχει ζητήσει την αντικατάσταση του, ειδικά μετά την περιβόητη πλέον διαταγή γιατα πενθήμερα.

Με αυτά και με τα άλλα, οι κρίσεις αναμένεται να ξεκινήσουν, όχι μετά τη λήξη αυτών της πυροσβεστικής που ξεκινούν σε λίγη ώρα, αλλά μετά την παρέλαση.

Ίσως επειδή, όπως σχολίαζε σκωπτικά χθες αξιωματκός της αστυνομίας, δεν προλαβαίνει ο καινούριος αρχηγός να ... ράψει νέα στολή γατην παρέλαση, οπότε διατηρείται αυτός που έχει... 

Πηγή : www.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου