Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΑΣΕΠ για όλα στο δημόσιο

Συμφωνία με την τρόικα για μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας


Με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ θα πραγματοποιούνται οι μετατάξεις, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις στο Δημόσιο σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος».

Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας που θα αντικαταστήσει τη γραφειοκρατική διαδικασία των μεταθέσεων, μετατάξεων και των αποσπάσεων στο Δημόσιο έχει ενταχθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα στο πλαίσιο της πρόσφατης διαπραγμάτευσης και αναμένεται να θεσμοθετηθεί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.


Το νέο καθεστώς που διαμορφώνει την «εσωτερική αφορά εργασίας» στο Δημόσιο δεν περιλαμβάνει το καθεστώς διαθεσιμότητας για τους υπαλλήλους ενώ παράλληλα θα απαγορεύει την παρέμβαση πολιτικών παραγόντων στις μετακινήσεις προσωπικού. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα περιλαμβάνει πέντε στάδια:

1. Καταγραφή των κενών θέσεων σε όλο το Δημόσιο

2. Δύο ή τρεις φορές το χρόνο θα προκηρύσσεται πανελλαδικός διαγωνισμός που θα περιλαμβάνει τις κενές θέσεις ανά ειδικότητα και κλάδο στις δημόσιες υπηρεσίες ανά την επικράτεια και θα καλούνται οι υποψήφιοι προς μετακίνηση υπάλληλοι να δηλώσουν συμμετοχή. Ο διαγωνισμός θα γίνεται υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.  

3. Οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν θα καταθέσουν αίτηση στις υπηρεσίες που ανήκουν προκειμένου να λάβουν άδεια για τη μετακίνησή τους. 

4. Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και θα υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης σε θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας και κλάδου με αυτή που κατέχουν. Θα μοριοδοτούνται από το ΑΣΕΠ. 

5. Οι επιτυχόντες που θα έχουν την καλύτερη βαθμολογία στη μοριοδότηση των κριτηρίων μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ θα μετακινούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός, άμεσα, χωρίς να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.



Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου