Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Έρχονται 2.111 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο

Οικονομικών και Δικαιοσύνης οι "μνηστήρες" των νέων προσλήψεων


«Πράσινο φως» για τη διενέργεια 2.111 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, «άναψε» το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εργασία». Ο παραπάνω αριθμός προσλήψεων θα αφορά νέους υποψηφίους. Ωστόσο, προγραμματίζονται επιπλέον 1.000 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, οι οποίες θα αφορούν αδιόριστους επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών ΑΣΕΠ.


Προτεραιότητα του αρμόδιου για τον σχετικό προγραμματισμό υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθίσταται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού  στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Ως προς τη διαδικασία επιλογής, η ενίσχυση των υπηρεσιών θα αρχίσει με την πρόσληψη αδιόριστων επιτυχόντων προηγούμενων ετών.  Το ΑΣΕΠ υπολογίζει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής 279 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών και παράλληλα ετοιμάζεται να «τρέξει» διαγωνισμό νέων υποψηφίων για 149 μόνιμες θέσεις σε τελωνεία. Εν ολίγοις, συμπεραίνεται πως παρόμοια θα υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός αναφορικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο εντός του έτους: προσλήψεις αδιόριστων επιτυχόντων παλαιότερων διορισμών και, ταυτόχρονα, προκηρύξεις συνεχών νέων διαγωνισμών.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αναμένεται να κατανεμηθούν ως εξής:

-279 υπάλληλοι ΠΕ Εφοριακών(180) , ΠΕ Νομικών(90) (Προκήρυξη  1Κ/2013). Ήδη το ΑΣΕΠ έχει αρχίσει να πραγματοποιεί την κατάταξη των αδιόριστων πτυχιούχων κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, με σκοπό την άμεση διάθεση των υποψηφίων στις εφορίες.

-149 μόνιμοι υπάλληλοι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Τελωνειακών με νέο διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ, με σκοπό την ενίσχυση τελωνείων σε περιοχές όπως Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Έβρος κλπ. Απαραίτητα προσόντα για τις εν λόγω θέσεις κρίνονται η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ, ενώ για τους πτυχιούχους το μεταπτυχιακό και η προϋπηρεσία. Οι αιτήσεις θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά  μέσω ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι οφείλουν να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, το παράβολο,  φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας και επικυρωμένες βεβαιώσεις που να αποδεικνύουν τα αναφερθέντα στις αιτήσεις προσόντα των υποψηφίων.

-911 υπάλληλοι σε μόνιμες θέσεις (κατά κύριο λόγο ελεγκτές και διοικητικοί) για τη συγκέντρωση φορολογικών εσόδων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εργασία»,οι πρώτες προσλήψεις θα αφορούν πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΙΕΚ ή Λυκείου. Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένονται να ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες για το διαγωνισμό.

-400 σωφρονιστικοί υπάλληλοι με νέο διαγωνισμό

-300 εξωτερικοί φρουροί για τα καταστήματα κράτησης

-72 μόνιμοι υπάλληλοι ειδικοτήτων ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ και κυρίως οδοντίατροι, ψυχολόγοι, υγείας, πρόνοιας, ηλεκτρονικοί και διοικητικοί.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου