Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Προσλαμβάνουν 500 ειδικούς φρουρούς «μπλοκάροντας» ισάριθμους επιτυχόντες στην ΕΛΑΣ

Εκατοντάδες επιτυχόντες στις αστυνομικές σχολές για το 2013, παραμένουν σε κατάσταση αναμονής, παρά την επικείμενη πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών στο αστυνομικό σώμα.


Η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία μπαίνει για μία ακόμα φορά εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία των κρατικών μηχανισμών, καθώς το αίτημα των επιτυχόντων για άμεση απορρόφηση στις αστυνομικές σχολές, έχει πέσει στο κενό.


Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν στην aftodioikisi.gr  οι επιτυχόντες στις αστυνομικές σχολές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, προωθεί την πρόσληψη 500 αστυνομικών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του σώματος.

Η λογική λοιπόν λέει, πως οι 500 θέσεις που θα «ανοίξουν» στις ακαδημίες της αστυνομίας, θα καλυφθούν από τους επιτυχόντες που βρίσκονται στην αναμονή.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δε φαίνεται πως θα συμβεί.

Στην επιστολή που κοινοποίησαν στην aftodioikisi.gr οι επιτυχόντες, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «εκ μέρους τόσο της ΠΟΑΣΥ όσο και άλλων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων έγιναν ουκ ολίγες προσπάθειες με σειρά επιστολών, αναφορών και ερωτήσεων, ήδη από το μήνα Νοέμβριο, αναφορικά με την εκ νέου ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό, και κατά συνέπεια την άμεση κατάταξη των δοκίμων της σειράς μας στην ακαδημία για την έναρξη της εκπαίδευσής μας»

Και συμπληρώνουν:

«Ωστόσο, η απάντηση από μέρους των ιθυνόντων ήταν κατηγορηματικά αρνητική, προβάλλοντας σαν κώλυμα το νόμο »1/5» που διέπει τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, την έλλειψη ικανών κονδυλίων για να υλοποιηθεί η απαίτηση αυτή, και φυσικά τη μνημονιακή δέσμευση περί διετούς παγώματος προσλήψεων στο αρμόδιο Υπουργείο».

Όπως μάλιστα υποστηρίζουν οι επιτυχόντες, με την ανακοίνωση της ένταξης των 500 Ε.Φ. «φαίνεται ότι οι παραπάνω δυσχέρειες άρθηκαν, μιας και αναφερόμαστε για πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία ίδιας δύναμης, με αυτή των επιτυχόντων μέσω πανελληνίων».

Στην ίδια επιστολή, κάνουν λόγο για «αδικία» από τη μεριά του υπουργείου και ζητούν την απορρόφηση και την κατάταξή στους στις αστυνομικές ακαδημίες.

Πηγή : aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου