Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ρακιντζής: Αντίσταση στα μέτρα κατά της αργομισθίας στο δημόσιο - Tι λέει για Λιάπη, Τομπούλογλου

Ο Λ. Ρακιντζής ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ορισμένοι συνδικαλιστές και προϊστάμενοι, που υπέκυψαν στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, αρνούνται να εφαρμόσουν τις κάρτες σε υπηρεσίες.

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς χρειάζεται πολιτική βούληση τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Σπύρο Μάλλη ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. 

«Τα λεφτά είναι πολλά Άρη» δήλωσε χαριτολογώντας για τα αλλεπάλληλα περιστατικά διαφοράς στη χώρα μας. «Όπου υπάρχουν λεφτά υπάρχει κακοδιοίκηση και ρεμούλα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της Καθημερινής για ένα ποσό άνω των 95 εκατ. ευρώ που έχει δοθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία ως υπερωρίες (από το 2008 έως το 2012), υπόθεση που ερευνούν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, σημείωσε ότι πρόκειται για μια ιδιότυπη υπηρεσία με βαρίδια.

«Υπήρχαν σιωπηρά συμφωνημένες υπερβάσεις, δηλαδή ανοχή. Το θέμα θα διερευνηθεί» τόνισε. 

Συνεχίζοντας τις αναφορές του για την αργομισθία στον δημόσιο τομέα, ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι ορισμένοι συνδικαλιστές, και προϊστάμενοι, που υπέκυψαν στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, αρνούνται να εφαρμόσουν τις κάρτες παρουσίες σε υπηρεσίες. 

Ο Γενικός Επιθεωρητής ανέφερε επίσης ότι η αρμοδία υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης (που ήταν τότε αρμόδιο για τον τουρισμό) έδωσε παράτυπα 12 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχειακή μονάδα, και καθυστερεί η πράξη καταλογισμού για να επιστραφούν τα λεφτά. «Θα αναζητηθούν ευθύνες, είναι μεγάλο θέμα όμως πως θα εισπραχθούν τα λεφτά, γιατί αν κανείς εκτέλεση πρέπει να ακυρώσεις το ξενοδοχείο» σημείωσε. 

Όσον αφορά τον ξενώνα Λίαπη στην Ευρυτανία ανέφερε ότι εμπίπτει στη μη εκτέλεση των όρων βάσει των οποίων έγινε επιχορήση. Υπογράμμισε δε, ότι «ακόμη δεν έχουμε πάρει το σύνολο των έγγραφων για την υπόθεση Τομπούλογλου». 

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου