Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αυξήσεις μισθών για 1,7 εκατ. υπαλλήλους

Εξίσωση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης


Αύξηση από 9 έως 97 ευρώ θα δουν αυτό το μήνα στους μισθούς τους σχεδόν δύο εκατομμύρια ασφαλισμένοι λόγω της εξίσωσης των εισφορών επικουρικής ασφάλισης στο 3% για όλα τα Ταμεία και ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για παλαιούς ή νέους ασφαλισμένους.

Κερδισμένοι, όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», είναι κυρίως οι παλαιοί ασφαλισμένοι επειδή μέχρι τώρα είχαν διαφορετικές εισφορές και πλήρωναν ανάλογα με το Ταμείο και τον κλάδο τους εισφορά 4% έως 6%, ενώ οι νέοι μετά το 1993 ασφαλισμένοι έχουν ίδιες εισφορές επικουρικής ασφάλισης που είναι στο 3% ανεξάρτητα από το εάν εργάζονται στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. 


Η μείωση των εισφορών, ωστόσο, προοιωνίζεται μεγαλύτερο ψαλίδι από το αναμενόμενο στις επικουρικές συντάξεις και κυρίως στις συντάξεις όσων θα αποχωρήσουν από τον Ιούνιο του 2014 και μετά. Γιατί μοιραία, εξηγεί η εφημερίδα, όταν για χιλιάδες εργαζόμενους μειώνονται οι εισφορές, είναι αναπόφευκτο ότι θα μειώνονται και τα μηνιαία έσοδα που εισπράττει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης από τους ασφαλισμένους αυτούς.

Πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου