Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Στην Πυροσβεστική με Πανελλήνιες

Αλλάζουν όλα στον τρόπο που εισάγονται οι υποψήφιοι στην Πυροσβεστική αφού πλέον θα ενταχθεί στο σύστημα εισαγωγής μέσα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις ενώ η Πυροσβεστική Ακαδημία αναβαθμίζεται και θα λειτουργεί στα πρότυπα των Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που κατατέθηκε προς συζήτηση σήμερα στην βουλή προβλέπεται ότι στην Πυροσβεστική η εισαγωγή θα γίνεται μέσα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις όπως ισχύει και για τις στρατιωτικές σχολές και την Αστυνομία  των Πανελληνίων εξετάσεων και η εκπαίδευση θα διαρκεί πέντε εξάμηνα. 


Συγκεκριμένα,οι ακαδημίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), και θα εποπτεύονται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το υπουργείο Παιδείας ενώ θα λειτουργούν κατά τα πρότυπα των Πανεπιστημίων, με τα οποία συνεργάζονται, όπως και με πανεπιστήμια του εξωτερικού, για την κατάρτιση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Επίσης , ιδρύεται η Σχολή Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα πιστοποιεί τους εθελοντές , θα εκπαιδεύει δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και αιρετούς σε θέματα πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε σήμερα, η αναδιάρθρωση θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των δομών κατά 43% στην Αστυνομία, κατά 30% στην Πυροσβεστική και κατά 36% στη ΓΓΠΠ.

Πηγή : www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου