Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η Εφορία στον υπολογιστή σας

Ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές από φέτος

Τέλος εποχής για τις ουρές και την ταλαιπωρία στην Εφορία. Τα ταμεία στις ΔΟΥ «κατέβασαν» ρολά και οι συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, ενώ όλοι οι φόροι εξοφλούνται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.
Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία τους για να πληρώσουν τους φόρους, να υποβάλουν δηλώσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να λάβουν φορολογική ενημερότητα, να καταθέσουν μισθωτήρια συμβόλαια, να αγοράσουν παράβολα.


Ολα αυτά γίνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά με λίγα μόνο κλικ από τον υπολογιστή τους, χωρίς χάσιμο χρόνου και εκνευρισμό. Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών κάνουν ευκολότερη τη ζωή των φορολογουμένων, αλλά και των εφοριακών οι οποίοι θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον φορο-ελεγκτικό μηχανισμό.
Το επόμενο στοίχημα της ΓΓΠΣ είναι η ηλεκτρονική πληρωμή των φόρων μέσω μιας νέας υπηρεσίας που θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών (e-POS), το οποίο παρέχεται μέσω του συστήματος «ΔΙΑΣ» και θα υποστηρίζει όλες τις πληρωμές φόρων.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, ατύπως η Εφορία δέχεται πληρωμές έναντι, σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας του οφειλέτη. Σημειώνεται ότι έναντι πληρωμές δέχονται τράπεζες και ΕΛΤΑ ακόμα και αν έχει εκτυπωθεί Τ.Ο. με αναγραφή ποσού οφειλής, στο πλαίσιο σχετικής άτυπης οδηγίας.

Ουσιαστικά οι φορολογούμενοι, με τρόπο αντίστοιχο που προσφέρουν οι τράπεζες για πληρωμές μέσω Internet (EasyPay, LivePay, SimplePay), θα μπορούν να πληρώνουν από το σπίτι ή το γραφείο τους τις οφειλές τους προς την Eφορία. Θα εισέρχονται στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, θα βλέπουν την οφειλή τους και θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας την οφειλή τους με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα.

Το «Εθνος» παρουσιάζει έναν χρηστικό οδηγό για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται στους φορολογουμένους μέσω του Taxisnet.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου