Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ανοίγουν θέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

Μέσα στις επόμενες ημέρες προκηρύσσονται θέσεις που θα καλυφθούν από υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα στα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ήδη αξιολογηθεί σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας κ Κεγκέρογλου.

Στη διάθεση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και των βουλευτών που θα αιτηθούν στοιχεία, μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έθεσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Κεγκέρογλου, τα σχέδια αξιολόγησης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και τα σχέδια στελέχωσης των Ασφαλιστικών Ταμείων. 

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, που παραπονέθηκε ότι το υπουργείο δεν διαβιβάζει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στοιχεία για την αξιολόγηση μεγάλων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης όπως είναι το ΙΚΑ, ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι όλα τα στοιχεία είναι δημοσιευμένα και στη διάθεση των βουλευτών που αιτούνται να τα παραλάβουν. 


Ξεκαθάρισε όμως ότι εκείνο το οποίο δεν είναι δυνατό να δημοσιοποιηθεί, είναι τα πρακτικά των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, διότι δεν το επιτρέπει ο νόμος για τα κυβερνητικά όργανα. Ο υφυπουργός ανέφερε, δε, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες προκηρύσσονται οι θέσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες κάθε φορέα που έχει αξιολογηθεί και οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας. 

Η βουλευτής, ωστόσο, που είχε ζητήσει τα στοιχεία με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, επέμεινε ότι όσα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί για την αξιολόγηση των ασφαλιστικών φορέων δεν συνιστούν στην ουσία εκθέσεις και αριθμητικά στοιχεία, δείκτες μέτρησης και μεθοδολογία αξιολόγησης αλλά κάποια πορίσματα, «συνοπτικά και γεμάτα αοριστολογίες». Αναρωτήθηκε, επίσης, πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η αξιολόγηση εντός 20 ημερών μεγάλων φορέων όπως το ΙΚΑ.

Πηγή : dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου