Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σύρραξη στα σχολεία για την αξιολόγηση

Απειλούνται με διαγραφή οι σχολικοί σύμβουλοι που υλοποιούν το θεσμό

Πόλεμος μεταξύ συνδικαλιστών και σχολικών συμβούλων έχει ξεσπάσει με αφορμή την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η οποία -όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας- βρίσκεται στην τελική ευθεία. Η διαδικασία προχωρεί σε κλίμα έντασης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», καθώς η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ απειλούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο της διαγραφής για τους σχολικούς συμβούλους που υλοποιούν τον νέο θεσμό. 

Ήδη, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρεται κρούσμα στη Χίο. 


Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων, από την πλευρά της, πέρασε χθες στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να λέμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης» και προσθέτει πως «η αντιμετώπιση της κατάστασης με απειλές διαγραφών από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ δεν δίνει λύσεις».

Το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που ολοκληρώνεται στο τέλος Μαΐου.

Κατά την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί θα ελέγχονται για τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους μαθητές τους, για το παιδαγωγικό κλίμα που δημιουργούν μέσα στις σχολικές τάξεις, την προετοιμασία των μαθητών για το μάθημα αλλά και τα εκπαιδευτικά μέσα που χρησιμοποιούν

Πηγή : newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου