Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μοριοδότηση δεύτερου τίτλου σπουδών για την διαθεσιμότητα

Nέες διευκρινίσεις σχετικά με τη μοριοδότηση του δεύτερου τίτλου σπουδών των δημόσιων υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα ο δεύτερος τίτλος σπουδών λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν είναι ίδιας κατηγορίας με το βασικό τίτλο σπουδών. Για παράδειγμα, για τους υπαλλήλους κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα λαμβάνεται υπόψη ως δεύτερος τίτλος μόνο το δεύτερο πτυχίο πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και όχι πτυχίο τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι λοιποί τίτλοι σπουδών δεν μοριοδοτούνται.

Με την χθεσινή όμως εγκύκλιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποσαφηνίσε ότι ως δεύτερος τίτλος σπουδών νοείται «ο τίτλος ίδιας κατηγορίας με τον βασικό τίτλο σπουδών αλλά όπως είναι αυτονόητο και ανώτερης». Για παράδειγμα, υπάλληλος ο οποίος υπηρετεί σε θέση κατηγορίας ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και αντίστοιχα είναι κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ και πτυχίου ΑΕΙ, μοριοδοτείται λαμβάνοντας υπόψη τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών ως δεύτερο τίτλο

Πηγή : dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου