Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Διορίστηκε με πλαστό απολυτήριο Λυκείου και... βγαίνει κανονικά στη σύνταξη!

Πριν τον προλάβει η "τσιμπίδα" του ΣΕΕΔΔ τον πρόλαβε ...η σύνταξη.

Δεν έχει τέλος ο παραλογισμός και η παράνοια του ελληνικού δημοσίου. Η υπόθεση και πάλι αφορά υπάλληλο της καταργηθείσας Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει πλαστό τίτλο απολυτηρίου Λυκείου ύστερα από έλεγχο του ΣΕΕΔΔ. Όπως είναι λογικό, θα περίμενε κανείς ότι στον συγκεκριμένο υπάλληλο έχουν επιβληθεί όλες οι προβλεπόμενες κυρώσεις και πιθανότατα να έχει γίνει ανάκληση του διορισμού του εξαιτίας της πράξης του αυτής όπως άλλωστε έγινε με τους συναδέλφους του που επίσης εντοπίστηκαν από το ΣΕΕΔΔ με πλαστούς τίτλους σπουδών/προσόντων.Από ότι φαίνεται όμως, το λογικό και το παράλογο είναι δύο έννοιες πολύ "σχετικές" για τη χώρα που ζούμε.

Πιο συγκεκριμένα και διαβάζοντας προσεκτικά από τη Διαύγεια την απόφαση για ανάκληση διορισμού του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ανακαλύψαμε πως , μολονότι ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην ανάκληση διορισμού του συγκεκριμένου υπαλλήλου , αυτή η ανάκληση δεν οφείλεται στο γεγονός ότι κατείχε πλαστό απολυτήριο Λυκείου, αλλά στο ότι συνταξιοδοτήθηκε από 30-9-2013. Με λίγα λόγια δηλαδή, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, είτε επειδή διορίστηκε είτε επειδή μετατάχθηκε στη συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιώντας ένα ανύπαρκτο απολυτήριο Λυκείου, κατείχε μία θέση όλα αυτά τα χρόνια που δεν θα έπρεπε να κατέχει και από την οποία θα πάρει και σύνταξη κανονικότατα χωρίς ουσιαστικά να του επιβληθεί καμία ποινή για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε πλαστό τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και βέβαια κανείς δεν αρνείται ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος μπορεί να εργάστηκε κανονικά όλα αυτά τα χρόνια και να παρείχε τις υπηρεσίες του όπως έπρεπε. Πόσο νομιμοποιείται όμως ηθικά η συνταξιοδότησή του από τη στιγμή που δεν θα έπρεπε να κατέχει αυτή τη θέση ο συγκεκριμένος, αλλά κάποιος άλλος υποψήφιος που θα είχε προσκομίσει γνήσια δικαιολογητικά;

Η μεγάλη μας απορία επίσης αφορά το κατά πόσο δύναται να συνταξιοδοτηθεί νόμιμα ένας υπάλληλος που διορίστηκε ή μετατάχθηκε παράνομα. Δεν αποτελεί η συνταξιοδότηση αυτή μία πράξη νομιμοποίησης από την πλευρά της διοίκησης , της παρανομίας για την οποία βεβαίως και ο ίδιος ο υπάλληλος ευθύνεται αποκλειστικά; Είναι εύλογο αυτό το ερώτημα από τη στιγμή που στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί νόμοι που έχουν αναδρομική ισχύ (κυρίως όσον αφορά την είσπραξη φόρων και τη μείωση αποδοχών) ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει ούτε μία διάταξη που να "τιμωρεί αναδρομικά" ανάλογες παράνομες πράξεις διορισμού.

Δείτε εδώ τη διαπιστωτική πράξη ανάκλησης διορισμού του υπαλλήλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου