Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Μητσοτάκης: 11.000 θα απολυθούν, άλλοι 10.000 θα προσληφθούν το 2014

"Θα κλείσουν οργανισμοί"

Χρονιά μεγάλων αλλαγών στο Δημόσιο θα είναι το 2014 αφού όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης θα απολυθούν 11.000 υπάλληλοι, αλλά παράλληλα θα προσληφθούν άλλοι 10.000 «σε θέσεις αιχμής που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα».
Οι 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση και παράλληλα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση 21 νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.
"Εκτιμούμε ότι θα γίνουν λίγο παραπάνω από 10.000 προσλήψεις οι οποίες θα καλύψουν τομείς αιχμής και ανάγκες που δεν μπορούμε να καλύψουμε από την διαθεσιμότητα", τόνισε ο Κυριπάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή "Mega Σαββαροκύριακο" .


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτή τη φορά θα κλείσουν οργανισμοί όπως έγινε με την ΕΡΤ και ένα σημαντικός αριθμός αυτών που θα χάσουν τη δουλειά τους θα προέλθει από την δεξαμενή της διαθεσιμότητας, αλλά και από όσους διαπιστωθεί ότι χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά για να μπουν στο Δημόσιο.

Σημείωσε πως "όταν κλείνει ένα ΝΠΙΔ οι υπάλληλοι απομακρύνονται όπως έγινε με την ΕΡΤ ασχέτως του πως προσελήφθησαν" εκτός και εαν η σύμβαση τους είναι δημοσίου δικαίου αορίστου χρόνου, οπότε και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκαν αρκετές περιπτώσεις με πλαστά δικαιολογητικά και πτυχία ξένων γλωσσών.
Επισήμανε ότι είναι η ώρα για να γίνει ένας εξορθολογισμός στο Δημόσιο ώστε να εξυπηρετεί περισσότερο τον πολίτη, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που χρειάζονται δεν μπορεί να αποτελούν έργο μιας θητείας ενός υπουργού, αλλά απαιτείται να υπάρχει και συνέχεια.

Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου