Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εξι καθηγητές στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ

Δάσκαλος με έμβασμα 1.000.000 ευρώ

Ονόματα εκπαιδευτικών με παράνομες δραστηριότητες που οδήγησαν σε μεγάλο πλουτισμό έφτασαν στα χέρια των διωκτικών αρχών για τα οικονομικά εγκλήματα στην Κρήτη. Τα ονόματα των «έξι» καθηγητών δόθηκαν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος καθώς, όπως καταγγέλλεται, φέρονται να ασκούν παράνομες δραστηριότητες ... εμπλουτίζοντας γενναία τα εισοδήματα τους.

Πληροφορίες που αναδημοσιεύει το cretalive αναφέρουν ότι από την πλευρά του ΣΔΟΕ έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των έξι ελεγχόμενων.


Σε φάση ελέγχου, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται και άλλοι εκπαιδευτικοί για τους οποίους όμως δόθηκε σήμα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσοδων καθώς βρέθηκαν να έχουν «παχυλά» εμβάσματα, τα οποία θα πρέπει να δικαιολογήσουν. Πρόκειται για ένα δάσκαλο με έμβασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ και έναν καθηγητή με έμβασμα 300.000 ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του ΣΔΟΕ, οι δύο ελεγχόμενοι εκπαιδευτικοί ανέφεραν ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από χρηματιστηριακά κέρδη, τόκους αλλά και ... χαρίσματα γάμου!

Έρευνες «τρέχουν» παράλληλα και για αρκετούς κρατικούς λειτουργούς ή πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά στην Κρήτη και ελέγχονται κατόπιν καταγγελιών ή μετά από εισαγγελικές αναφορές.

Αναδημοσίευση από ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου