Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών απαιτεί….ασυλία!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών ΠΟΕ-ΔΟΥ στο γενικό συμβούλιο που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου αποφάσισε να παρέχει νομική υποστήριξη και να ζητήσει αλλαγή του νόμου για να έχουν οι εφοριακοί ασυλία για τις πράξεις τους και από καταγγελίες φορολογουμένων !

Δύσκολοι είναι οι καιροί και η δικαιοσύνη δεν αστειεύεται.

Από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης καλούνται να καταθέσουν ως ύποπτοι περίπου 30 εφοριακοί για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.



Στην Εισαγγελία Αθηνών για άλλη σοβαρή υπόθεση εφοριακοί έχουν κληθεί να καταθέσουν ανωμοτί ως ύποπτοι. Στη ΔΟΥ Κιλκίς μακρυχέρης εφοριακός έκανε υπεξαίρεση, στη ΔΟΥ Καρπάθου στη πρώην έφορο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ξέπλυμα και άλλες κακουργηματικές πράξεις και στον έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε και έλλειμμα στο δημόσιο ταμείο 100.00 ευρώ.

Υιός εφοριακού εμφανίζεται να έχει αποκτήσει στα βόρεια προάστια της Αττικής οικόπεδο στο οποίο οικοδόμησε τριώροφη μονοκατοικία και έχει δηλωθεί ότι κόστισε η αγορά του οικοπέδου και η κατασκευή της τριώροφης κατοικίας το ιλιγγιώδες ποσό των ……… 42.000 ευρώ !!!

Έχουν βρεθεί εφοριακοί στη λίστα Λαγκάρντ και κατόπιν εντολής του υπουργού Οικονομικών ελέγχονται 436 εφοριακοί για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ

Εφοριακός για να καλύψει την αγορά πολυτελoύς αυτοκινήτου αξίας 161.000 ευρώ υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις συνολικού ύψους 227.000 ευρώ.

Στέλεχος εφορίας δεν δήλωσε την αγορά πολυτελούς κατοικίας με αποτέλεσμα να αναγκασθεί σε τροποποιητική δήλωση. Η σύζυγός του ελέγχεται για έμβασμα στο εξωτερικό ύψους 560.000 ευρώ.

Στέλεχος της Οικονομικής Επιθεώρησης υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα οκτώ από τα δέκα χρόνια που ελέγχεται, εμφανίζοντας εισοδήματα του συζύγου της (εργολάβου) πάνω από 600.000 για να δικαιολογήσει περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, αλλά και έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ.

Σε υπάλληλο μεγάλης εφορίας των Αθηνών βρέθηκαν εμβάσματα ύψους 380.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Οι περισσότεροι από τους υπόλογους εφοριακούς επικαλούνται δωρεές, ανάλωση κεφαλαίου παλαιοτέρων ετών, δάνεια και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα εισοδήματά τους και σπεύδουν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για να καλύψουν τις αγορές που έκαναν ή τα εμβάσματα στο εξωτερικό.



Αναδημοσίευση από makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου