Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Αντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές συντάξεων σε ενστόλους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς

Σημειώνεται ότι με άλλη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν δικαιωθεί και οι συνταξιούχοι δικαστικοί

Αντισυνταγματικές κρίνονται οι περικοπές στους συνταξιούχους ενστόλους, τους πανεπιστημιακούς καθηγητές και τους διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ,  με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 


Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι συντάξεις τους θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012 και να τους καταβληθούν τα αναδρομικά που προκύπτουν. 

Σημειώνεται ότι με άλλη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν δικαιωθεί και οι συνταξιούχοι δικαστικοί.  

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει επίσης, σχεδόν ομόφωνα, ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ΄ επιταγή του μνημονιακού νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία έως και σήμερα.


Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ βρίσκεται μετέωρη η διαπραγμάτευση με την Τρόικα αλλά και ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διεργασίες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει, τις εξελίξεις στο θέμα του Ρωμανού και την επέτειο Γρηγορόπουλου και τις πιέσεις που δέχεται η συγκυβέρνηση από την Κομισιόν, δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα δραματικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου