Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Μετεξεταστέα» η ελληνική εκπαίδευση

Η Ελλάδα κατέχει την 33η θέση ανάμεσα σε 39 χώρες


Τελευταίο στην Ευρώπη και 33ο σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του εκδοτικού οίκου Pearson για λογαριασμό του ιδρύματος Economist Intelligence Unit.

Η Ελλάδα κατέχει τη χειρότερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην αξιολόγηση συνολικά 39 χωρών παγκοσμίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο, κατατάσσεται στην 33η θέση δίπλα σε χώρες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία.

Η Νότιος Κορέα διαθέτει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ το καλύτερο στην Ευρώπη η Φινλανδία.


Η έκθεση είναι αποτέλεσμα μιας ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης με τίτλο The Learning Curve και αφορά στις επιδόσεις που παρουσιάζουν τα σχολικά συστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος της είναι να συμβάλει στη χάραξη μιας αποτελεσματικής εκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία θα έχει τόσο οικονομικές, όσο και κοινωνικές συνέπειες. 

Η αξιολόγηση βασίζεται στις αμερικανικές εκπαιδευτικές μελέτες TIMSS and PIRLS, καθώς σε τεστ του PISA, του διεθνούς προγράμματος του ΟΟΣΑ για την αξιολόγηση των μαθητών.

Η έκθεση καταδεικνύει τον ισχυρό δεσμό ανάμεσα στα βελτιωμένα επίπεδα εκπαίδευσης και στην οικονομική ανάπτυξη, σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Pearson, Τζον Φάλον.

Οι 20 χώρες με τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο:
Νότιος Κορέα
Ιαπωνία
Σιγκαπούρη
Χονγκ Κονγκ
Φινλανδία
Βρετανία
Καναδάς
Ολλανδία
Ιρλανδία
Πολωνία
Δανία
Γερμανία
Ρωσία
ΗΠΑ
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
Ισραήλ
Βέλγιο
Δημοκρατία της Τσεχίας
Ελβετία


Πηγή : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου