Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Αυτόματες οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στην εφορία

Επεκτείνονται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια


Σε αυτόματη κατάσχεση καταθέσεων για όσους χρωστούν στο δημόσιο ποσά έως 10.000 ευρώ θα προχωρά η Εφορία.  Με ένα e-mail θα ενημερώνει απλά τους οφειλέτες για τα χρέη, αλλά θα προχωρά άμεσα σε ανάληψη από τον τραπεζικό λογαριασμό, γεγονός που σημαίνει ότι μισθοί και συντάξεις θα κάνουν φτερά.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη καταρτίσει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία ηλεκτρονικών κατασχετηρίων για οφειλές έως 10.000 ευρώ με βάση το είδος της οφειλής και το έτος.

Συνοπτικά η εφαρμογή θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένη διαχείριση χαρτοφυλακίου ληξιπροθέσμων οφειλών, υποστήριξη εξατομικευμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας για υπόθεση ληξιπροθέσμων οφειλών (outbound calls), σύστημα αυτόματης ροής εργασιών με εξάντληση όλων των μέσων εκούσιας και αναγκαστικής είσπραξης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, παρακολούθηση της ανταπόκρισης των οφειλετών (πόσες φορές εστάλη ειδοποίηση, εάν ανταποκρίθηκαν ή όχι κ.λπ.) και ενημέρωση για το κλείσιμο της οφειλής.

Την ίδια στιγμή σε κυνήγι εσόδων θα προχωρήσει ο φορολογικός μηχανισμός καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δρομολογεί 297.400 ελέγχους τους οποίους θα διενεργήσουν εφορίες, τελωνεία και η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.

Αναφορικά με τους στόχους για τις εισπράξεις και τους ελέγχους το στρατηγικό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προβλέπει για το 2014 τα εξής:

-Είσπραξη 2 δισ. ευρώ από παλαιές οφειλές.
-Είσπραξη του 25% των ληξιπρόθεσμων νέων οφειλών.
-Εισπράξεις 30,9 δισ. ευρώ προ επιστροφών φόρων από τις ΔΟΥ.
-Εισπράξεις 12,1 δισ. ευρώ προ επιστροφών φόρων από τα Τελωνεία.
-Διενέργεια 500 ελέγχων μεγάλων επιχειρήσεων μέσα στο 2014.
-Διενέργεια 680 μερικών ελέγχων μεγάλων επιχειρήσεων.
-Διενέργεια 720 μερικών ελέγχων φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου.
-Διενέργεια 63.000 ελέγχων πρόληψης από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημόσιων Εσόδων.
-Διενέργεια 17.000 ελέγχων πρόληψης από τις ΔΟΥ.
-Διενέργεια 4.000 ελέγχων από τις ΔΟΥ.
-Διενέργεια 10.000 μερικών ελέγχων από τις ΔΟΥ.
-Διενέργεια 1.300 ελέγχων φορολογίας κεφαλαίου από τις ΔΟΥ.

Αναμετάδοση από newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου