Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δώρο πέντε πλασματικά χρόνια στους στρατιωτικούς

«Πράσινο φως» από το ελεγκτικό συνέδριο


Τη δυνατότητα να αναγνωρίσει πέντε πλασματικά χρόνια το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού παρέχει νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», οι αλλαγές έλαβαν το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούν σε σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων. Προηγήθηκαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις της αναπληρώτριας υπουργού Φώφης Γεννηματά με το υπουργείο Οικονομικών και υπηρεσιακούς φορείς. 

Κύκλοι της κ. Γεννηματά σημείωναν ότι με τις ρυθμίσεις διασφαλίζεται ένα «βιώσιμο και δίκαιο» συνταξιοδοτικό πλαίσιο για τους στρατιωτικούς και δίνει λύση σε ένα ζήτημα χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. 

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου:

- Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού να αναγνωρίσει πέντε πλασματικά χρόνια για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας αφού καταβάλει τις αντίστοιχες εισφορές.

- Επανακαθορίζονται οι μονάδες και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίος ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο. 

-Αποκαθίσταται η ισότητα με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που στο σύνολό τους είχαν τη δυνατότητα ανάλογης ρύθμισης. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής στις 28 Μαΐου το νομοσχέδιο θα υποβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών για ψήφιση.

Αναδημοσίευση από: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου