Σχεδόν καθολική η άρνηση αξιολόγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ελάχιστοι δήμοι έχουν αποστείλει τα στοιχεία με την αξιολόγηση των υπαλλήλων τους και καμία από τις περιφέρειες, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση τ ης διαδικασίας έχει παρέλθει προ διμήνου.
Η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ που αφορά στη συνταγματικότητα του νόμου 4250/2014 για την αξιολόγηση. Η συζήτηση στο ΣτΕ πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου, ωστόσο η απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εστιάζεται στην εφαρμογή του πάγιοθ συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο από τις αρχές της επόμενης χρονιάς, καθώς η διαδικασία έως τώρα ήταν μεταβατική. Η «αντίσταση» στην αξιολόγηση από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε επισήμως είτε δια της αναβολής είναι σχεδόν καθολική.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», εκτός από τους οκτώ δήμους που επισήμως έχουν δηλώσει ότι αρνούνται να αποστείλουν στοιχεία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων τους, και η ίδια η ΚΕΔΕ πριν από την αλλαγή ηγεσίας έχει εκδώσει ψήφισμα όπου καταθέτει την αντίθεσή της με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένα ποσοστά υπαλλήλων που θα βαθμολογηθούν «κάτω από τη βάση». Μάλιστα η ΚΕΔΕ δεν υπαναχώρησε από τη θέση της ακόμη και όταν ψηφίστηκε διάταξη που ξεκαθάριζε ότι η αξιολόγηση δημοτικών υπαλλήλων δεν συνδέεται με τη διαθεσιμότητα ή τις απολύσεις.
Επίσης, οι περιφέρειες δεν έχουν αποστείλει στοιχεία αξιολόγησης. Ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός – που ήταν υποψήφιος της ΝΔ-, μιλώντας στην εφημερίδα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης αλλά όχι υπέρ της συγκεκριμένης διαδικασίας. Δεν μπορεί να υπάρχει εκ προοιμίου δεδομένη και ομοιόμορφη κατανομή σε κάθε υπηρεσία των υπαλλήλων που θα βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου