Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πρώην Δημοτικός Αστυνομικός.. μια ευκαιρία εργασίας

Επιστολή - Πρόταση αναγνώστη

Σε λίγους μήνες, έρχεται το εργασιακό τέλος για τους υπηρετούντες στη Δημοτική Αστυνομία, καθώς εκπνέει το 8μηνο της διαθεσιμότητάς τους και είναι αμφίβολο αν θα απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες, μέσω της κινητικότητας.

Άγνωστο παραμένει το πόσοι, πού και ποιοι(;). Όπως είναι φυσικό, το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, ακόμα και για τα «μυάσματα», όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν τους δημοσίους υπαλλήλους. Η προϋπηρεσία που έχουν οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί, αφορά κυρίως ελεγκτικά καθήκοντα, που αφορούν πληθώρα αρμοδιοτήτων. Ανάμεσα σε αυτά (ίσως από τα ιδιαιτέρως βασικά σε αρκετούς Δήμους), ήταν ο έλεγχος των εισιτηρίων του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, πρόκειται να εκδοθεί προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων στην εταιρεία που διαχειρίζεται το Μετρό της Αθήνας. Μεγάλο μέρος των 200 θέσεων, αφορά ελεγκτές εισιτηρίων. Επικαλούμενος δημοσιεύματα, υπάρχει η σκέψη να τεθεί ως προαπαιτούμενο η προϋπηρεσία ως ελεγκτής εισιτηρίων σε μέσα μαζικής μεταφοράς, έτσι ώστε να καταληφθούν οι θέσεις, από τους παράνομα προσληφθέντες στο ΜΕΤΡΟ το 2009 (παραμονές εκλογών). Είναι εύλογο να προτιμούνται άτομα με συναφή προϋπηρεσία, αλλά μήπως δεν είναι εύλογο, να είναι φωτογραφικές οι προκηρύξεις για μια πολύ «κλειστή» ομάδα ατόμων (;).

Θεωρώ πως θα έπρεπε η απαιτούμενη προϋπηρεσία (αν πραγματικά πρέπει να τεθεί ως απαραίτητο προσόν πρόσληψης), να έχει ένα διευρυμένο χαρακτήρα, όπως ελεγκτής εισιτηρίων ή γενικά σε ελεγκτικό μηχανισμό.

Επιστολή αναγνώστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου