Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μητσοτάκης: Αντί να συγχωνεύουμε φορείς, τους καταργούμε

«Αντί να συγχωνεύουμε φορείς, τους καταργούμε» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή για τις αλλαγές στο Δημόσιο, υπενθυμίζοντας για άλλη μία φορά πως πρέπει να απομακρυνθούν συνολικά 15.000 υπάλληλοι μέσα στο 2014.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Star και αναφερόμενος στην κατάργηση των 21 φορέων του Δημοσίου, διαβεβαίωσε πως ένα ποσοστό των υπαλλήλων των συγκεκριμένων φορέων θα απολυθεί και ένα ποσοστό θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

«Αντί να συγχωνεύουμε φορείς, τους καταργούμε. Είναι τόσο απλό» πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλες καταργήσεις φορέων στο μέλλον.

«Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στο σωστό μέγεθος. Δεν γίνεται δύο και τρεις φορείς να κάνουν την ίδια δουλειά» πρόσθεσε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας την δέσμευση που έχει η ελληνική κυβέρνηση να απομακρύνει συνολικά 15.000 υπαλλήλους από το Δημόσιο ως το τέλος του 2014.

Όσον αφορά στη γραφειοκρατία, ο κ.Μητσοτάκης αναγνώρισε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ένα νομοθέτημα, αλλά όπως είπε απαιτείται συνεχής εργασία και συνεχείς παρεμβάσεις.

«Η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας θα γίνει βήμα βήμα. Θα επαναφέρουμε υπηρεσίες στα ΚΕΠ που είχαν «καταργηθεί» για να διευκολυνθεί η ζωή των πολιτών» πρόσθεσε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως τα 1.000 άτομα που εργάζονταν ως τώρα για την επικύρωση των εγγράφων «θα αξιοποιούν από δω και στο εξής τον χρόνο καλύτερα».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως για να απολυθεί ένας δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να καταργηθεί η θέση του, ενώ μιλώντας για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο υπουργός αναγνώρισε πως πρόκειται για μια ανθρώπινη διαδικασία γι' αυτό και θα υπάρχουν πάντα αδικίες.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε πως θα υπάρξουν αλλαγές και στο σύστημα προαγωγής, ξεκαθαρίζοντας πως για να γίνει κάποιος διευθυντής, τμηματάρχης ή για να αναλάβει γενικότερα κάποια θέση ευθύνης θα πρέπει να δίνει εξετάσεις και να περνά από ειδική συνέντευξη.

«Θέλουμε να εξαλείψουμε κάθε υπόνοια κομματικής πρόσληψης ή προαγωγής» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως μέσα στο 2014 θα γίνουν 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι προσλήψεις θα γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια και μόνο σε φορείς όπου πραγματικά υπάρχουν ανάγκες.

Πηγή : Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου