Σελίδες

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Δένδιας: Στα 60 χλμ δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα οι αστυνομικοί

Απάντηση Δένδια στο Νότη Μαριά για τις διαμαρτυρίες των αστυνομικών υπαλλήλων σχετικά με τις προϋποθέσεις καταβολής των εκτός έδρας αποζημιώσεων.

«Στις 23.11.2013, ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς», αναφορικά με τη διαμαρτυρία αστυνομικών υπαλλήλων στην οριοθέτηση της απόστασης κατοικίας – υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει ενεργοποιηθεί διαταγή σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί θα πρέπει να διαμένουν σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 15 χιλιομέτρων από τα τμήματα και τις υπηρεσίες που υπηρετούν.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα η εκτός έδρας καταβολή δίνεται για αποστάσεις όταν η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ κατοικίας και υπηρεσίας που υπηρετεί είναι άνω των 60 χιλιομέτρων ενώ παλαιότερα ίσχυε η απόσταση των 15 χιλιομέτρων.

Επειδή οι οικονομικές συνέπειες και για τους αστυνομικούς είναι πλέον δυσβάστακτες, ο Νότης Μαριάς ζήτησε απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.»

Απαντώντας στην ανωτέρω υπ’αριθ. 1682/29.11.2013 αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά, ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απέστειλε την παρακάτω υπ’αριθ.7017/4/17203/23.12.2013 απάντηση:

«Σε απάντηση της ανωτέρω αναφοράς, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ν. ΜΑΡΙΑΣ σας γνωρίζουμε ότι η επίλυση των προβλημάτων και η προστασία του αστυνομικού προσωπικού, αποτελεί αντικείμενο πρώτης προτεραιότητας και καθημερινή επιδίωξή μας. Σε κάθε δε περίπτωση αντιμετωπίζουμε το ένστολο προσωπικό και τους λοιπούς εργαζόμενους του Υπουργείου μας ως λειτουργούς, επαγγελματίες και οικογενειάρχες, με στόχο την προστασία τους και την περαιτέρω αναβάθμιση της θέσης τους.

Σε ό,τι αφορά στα διαλαμβανόμενα στην αναφορά ζητήματα, σας πληροφορούμε ότι το θέμα της διαμονής του αστυνομικού προσωπικού ρυθμίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 15 του π.δ. 538/1989 «Υποχρεώσεις και δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης» (Φ.Ε.Κ. Α' 224) και ως εκ τούτου, οιαδήποτε ρύθμιση αυτού κατά τρόπο διαφορετικό απαιτεί τροποποίηση των εν λόγω διατάξεων, κατόπιν σχετικής προς τούτο απόφασης της ηγεσίας του Σώματος.

Επιπροσθέτως, για τα οδοιπορικά έξοδα των μετακινούμενων αστυνομικών για εκτέλεση υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 του π.δ. 200/1993 «Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ.»(Φ.Ε.Κ. Α' 75), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 παρ. 15 του ν. 3833/2010 «Προστασία της εθνικής οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (Φ.Ε.Κ. Α' 40) και σε συνδυασμό με το άρθρο 3 παρ. 2 της υπ' αριθμ. 2/72000/0022 από 18/12/2001 κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης «Οδοιπορικά και λοιπά έξοδα, εκπαιδευτική, αποζημίωση αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας» (Φ.Ε.Κ. Β' 1702), οι αστυνομικοί που μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας από την πόλη ή το χωριό όπου είναι η έδρα της μονάδας τους, σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων, δικαιούται οδοιπορικά έξοδα.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι πρόθεση του Υπουργείου μας και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας είναι η προώθηση και η θετική αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και τις Υπηρεσίες, η επίλυση δε αυτών, αποτελεί καθημερινή μας επιδίωξη. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα τις προσπάθειες, για τη μεταξύ άλλων βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα, βεβαίως, με τις υφιστάμενες υπηρεσιακές και δημοσιονομικές δυνατότητες, συνεργαζόμενοι προς τούτο με τα συναρμόδια Υπουργεία.»

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου